Vincent Black Shadow

Vincent Black Shadow

Avui us vull comentar sobre una moto que fa 60/70 anys enrere era la moto més potent que es podia trobar al mercat anglès.

És la moto Vincent Black Shadow de 1948 sèrie C. Com us he comentat, fa seixanta anys enrere, era la màquina més potent del mercat a Anglaterra. Pilotar aquesta moto era com anar en cavall, ja que el seu seient basculava amb el moviment de l’amortidor posterior.

Vincent Black Shadow

Vincent Black Shadow Sèrie C1 de 1948

Dissenyada per un australià, Phil Vincent, el seu període de producció va ser del 1946 al 1955 i la seva velocitat màxima (amb l’ajuda dels carburadors de 28,58mm) era de 200km/h.

 Prova de velocitat al 1948

150,319 mph el 13 de setembre de 1948

Aquesta afirmació era gairebé, com dir que la moto Vincent Black Shadow era la moto més potent del mercat, no sols del mercat britànic, si no del mercat mundial.

Primera pàgina del catàleg

Primera pàgina del catàleg

Un motor bicilindric en V, li va donar moltíssims records de velocitat i no menys victòries a qualsevol cursa que participava.

vincent-black-shadow

Publicitat de taller

Deia la publicitat de l’època: “És la moto de fabrica més ràpida del món”; “Això es una evidència, no un eslògan”.

Llavors, se la pot anomenar i catalogar perfectament de la primera superbike de l’era moderna. Fins hi tot s’hi havia vist el dimoni pilotant una Vincent!!

 El dimoni també condueix una moto Vincent

El dimoni també condueix una moto Vincent

Tot i la seva anomenada, es varen fabricar poques unitats (a vista d’ara), en total de la sèrie A es varen fabricar un total de 78 motos. Es creu que avui en dia, en podrien sobreviure unes 50 motos en tot el món.

 

La Vincent d’aquestes fotos es tracta d’una Vincent sèrie A Meteor HRD (Howard Raymond Davies). Està conservada com el primer dia en que va sortir de fàbrica (la varen apartar i tapar amb una lona) i es va exposar a la fira de Staffordshire el 20 de octubre de 2013. Es una d’aquelles motos en las que decideixes fer una conservació en tota regla en comptes de fer una restauració. Es una preciositat de moto!

 

1938-Vincent sèrie-A-Meteo

1938-Vincent sèrie-A-Meteo

La Vincent sèrie A de 498 cc, Vincent-HRD Meteor, és una d’aquelles motos en les que decideixes, en comptes de fer una restauració, fer una conservació en tota regla. Com et deia, és o no una preciositat de moto?!

 

1938-Vincent sèrie-A-Meteo

1938-Vincent sèrie-A-Meteo en estat original

 

Les series B (1946-1950), C (1948-1954) i D (1954-1955) tenien la seva estructura de xassís, quasi inexistent. La seva estructura de xassís la feia mereixedora de ser una veritable obra d’art del minimalisme estructural i de l’eficiència tècnica.

Vincent Black Shadow sèrie C

Vincent Black Shadow sèrie C

El xassís, a part de ser una expressió minimal, actuava com a dipòsit de l’oli. Lligava la tija de la direcció amb les culates del motor.

Estructura i motor Vincent

Estructura i motor Vincent

Un sistema que avui dia coneixem perfectament, però tota una novetat de meitat del segle passat. Ja el sistema se suspensió posterior, incorporava el sistema cantilever, amb un amortidor amagat sota el seient.

Les tapes del motor es varen pintar en color negre, per donar un avis a qui la observava, de que es trobava davant de la moto més ràpida del món. El seu marcador de velocitat estava marcat fins als 150mll/h (242km/h).

 

Compta km Vincent

Compta km Vincent

Avui en dia es una de les motos més valorades a nivell mundial en el món del col·leccionisme de les motos.

Aquí teniu un cartell de l’època amb els models que fabricava Vincent i una mica de la seva publicitat.

 

Models Vincent

Models Vincent

 

 

Publicitat Vincent C

Publicitat Vincent C

Característiques tècniques:

Motor: bicilindric en V a 50º

Cicle: 4 temps

Refrigeració: per aire

Cilindrada: 998 cc (84×90 mm)

Potència màxima: 55 CV a 5.700 rpm

Caixa de canvis: per pedal de 4 velocitats

Transmissió secundaria: per cadena

Pes en vuit: 207 Kg

Velocitat màxima: 200 km/h

 

Aquí et deixo un petit video.