Vols saber què en diuen de la meva feina?

Qui em coneix, sap que per mi, restaurar una moto, és més que això. És tenir contacte directe amb la moto, amb la seva història i el seus propietaris. És increïble el que s’arriba a amagar darrera de cada moto!

A tots ells, m’agrada i em satisfà, poder preguntar-los d´on prové la moto i quina és la seva història.

A partir d’aquí, tinc una relació molt especial amb cada una de les motos i quan les acabo, sempre tinc la impressió que, al donar la moto restaurada, s’emporten una part de mi, diguem romàntic…

La meva dona n’hi diu que són les meves “querides”… i raó no li falta!

El cert és que una de les coses que gaudeixo més, és quan faig el lliurament de la moto una vegada restaurada i veig la cara que fa el seu propietari. És allà, just en aquell instant, quan em sento realitza’t i satisfet.

M’agrada saber que els hi ha agradat la restauració de la moto que els hi he fet, i prova d’això, permeteu-me que us deixi alguns dels comentaris que m’han fet i que n’estic molt orgullós.

Per que em conegueu una mica més, aquí us deixo una petita entrevista del diari de LA MAÑANA de Lleida .

La Mañana i Restaura La Moto

Si us voleu fer més a una idea, aquí us deixo un reportatge al Telenotícies Comarques de TV3

També us vull deixar llegir algunes de les opinions dels clients a qui li he restaurat algunes motos:

Restauració Bultaco Saturno 200: Encarna – (Terrassa)
El projecte de restaurar la Bultaco del meu pare va començar com un propòsit per recuperar els records de la seva joventut. Però en Rafael va anar més enllà i el va transformar en una experiència vital que formarà part dels nous records. Entrar al seu taller no és només deixar la teva moto en bones mans, és veure com un conjunt de peces que s’havien quedat en una espècie d’estasi temporal revifen i tornen a lluir com si fos el dia que el meu pare va anar a recollir la seva primera moto al concessionari. Està clar que no és la mateixa, és la primera premisa que vol que entenguis el Rafael quan comença la seva feina, però el mèrit de ressuscitar-la no es pot negar. I és que si fas una primera visita amb ell per a que t’expliqui com fa les restauracions, et convenceràs de que has anat a parar a un bon taller. El meu pare ho va tenir clar i jo també. Gràcies pel tracte tan familiar que has tingut i també per les hores que has compartit amb nosaltres.

Per veure la restauració de la Bultaco Saturno pots fer clic aquí.

Restauració Montesa Cota 25: Jaime – (Bilbao)

Si. Fue así.
Llame a Rafael y unos meses después me devolvió la moto de mi infancia.
Que decir… Si te dejas aconsejar por el , tienes todo arreglado. Le lleve una Cota 25 que se parecía a la que tenia de niño y después de hablar con el, todas mis ideas habían desaparecido.
Las suyas me gustaban mas.
Según me mandaba fotos de la restauración lo iba viendo mas claro.
Un acierto.
Gracias Rafael, no puedo decir nada mas claro que eso.
Le apasiona su trabajo y lo demuestra, siempre coge el telefono si te surgen dudas o ideas nuevas.
Ahora, ver a mis hijos en la Cota me transporta a mi infancia y sin duda creo que he acertado en mi elección sobre quien me ha hecho el trabajo.
Reitero mi agradecimiento y un abrazo enorme para el MAESTRO.
Gas al Ferro

Per veure la restauració de la Montesa Cota 25 pots fer clic aquí.

Restauració Montesa enduro 75L: Llorenç – (Palma de Mallorca)

Compré esta moto a los 16 años de Segunda mano, con el primer dinero que gane, hace cuarenta años.
Tenía la ilusión de restaurarla, son muchos sentimientos, ilusiones.
Cuando encontré a Rafael se puso manos a la obra. Un tipo genial, desbordaba mucha ilusión con la restauración de la moto. Todo fue fácil, muy fácil.
Gracias Rafael.

Per veure la restauració de la Montesa Enduro 75L pots fer clic aquí.

Restauració Ossa 125 B: Jaume – (Lleida)

Desprès de divuit anys, finalment, he pogut reestrenar un trosset de llegat del qui ja no hi són. Un projecte que va estar a punt d anar a la deixallería, perque no em veia capaç de dur-lo a terme.
Però el Rafael va fer-ho possible. “Com la vols restaurar?” “Hi posem això o allò” “Ho prefereixes d aquesta manera o d aquesta altra” “això ja t ‘ ho busco jo”….i tot agafava forma. Ja era un caos controlat, un puzzle per fer, però amb la certesa d on anava tot.
Beneïts maldecaps els d’ anar a buscar les peces recen pintades, els de trobar un mando per a les llums o una goma que faci goig per als reposapeus!!!
Exquisitesa pels detalls la del Rafael…
Us puc explicar mil històries més, que es resumeixen en que ara fardo de moto més que si m’ hagués comprat la més moderna i innovadora del mercat.
Fins i tot em sap greu usar-la!!
Merci Rafael!

Per veure la restauració de l’Ossa 125 B – pots fer clic aquí.

Restauració Mobylette AV7 – “La Pagesa”: Paquita – (Lloret de Mar)

Fa molts anys que la mobylette va quedar arraconada en un racó del garatge. Quan vam veure la possibilitat de recuperar-la amb RLM ens va fer molta il·lusió, tot i que no ens imaginàvem el resultat final que ha sigut ESPECTACULAR!!!! amb majúscules!!!
Gracies per tornar la essència a la mobylette…”la pagesa”!!! 

Per veure la restauració de la Mobylette AV 7 – “La Pagesa” pots fer clic aquí.

Restauració Montesa iaia (YAYA): Ramon – (Barcelona)
Bones Rafael, primer ens vàrem conèixer per casualitats de la vida a una fira, crec que va ser a Lloret i vàrem anar fer el cafetonet i vàrem estar parlant de lo que ens agrada i agrada el mon de les motos, poc a poc vàrem anar trobant-se fins que el dia que vaig comprar la Yaya, Un cop la tenia vaig començar a mirar-me-la i a fer petites coses i vaig dir…. buuuf haure de buscar algú i algú per a fer això…. i vaig dir, coi vaig a dir-li en el Rafael si estaria disposat a fer la meva Yaya, la seva reacció va ser un si rotund i la veritat que hem va encantar hem la il·lusió que s´ho va agafar, la veritat que la restauració pas a pas a set un autèntic èxit, passant per improvisos importants com tema pistó que va ser una tortura trobar-lo, i estic super content i feliç de la gran feina que ha fet el Rafael, es una passada i us prometo que tenia males experiències i aquesta de ara es increïble i espectacular, en tot moment he estat informat de tot, tot s’ha fet hem molta cura i estrictament fent i mantenint tota lo original, sense posar peces noves de replicas si no las seves, un cop va portar-me la moto per primera vegada a la fira del meu poble, en Rafael va arribar sobre las 7 del mati, la vàrem baixar del vehicle i un autèntic espectacle i va ser la atracció de la fira, perquè us torno a repetir que la restauració es un autèntic espectacle, crec que la perfecció quasi no existeix però crec que esta el voltant del 99% de perfecció per no dir el 100%, la gent de aquet mon i de mols anys inclòs gent de Yaya ho vàrem dir i això encara hem fa sentir molt mes content i orgullós de haver fet això hem el Rafael, dir que jo sempre estaré agraït en el Rafael i ojala que en aquet mon i hagués mes gent com ell de professional perquè es super meticulós fent una tasca increïble, Rafael continua axis i que sàpigues que hem mi per poc que pugui i hem la mida que pugui aniràs fent feines per a mi, com ara el que tenint entre mans del any 1939 que es una autentica passada, moltes gràcies per la teva gran feina, una forta abraçada i ens veiem aviat.

Per veure la restauració de la Montesa iaia (YAYA) pots fer clic aquí.

Restauració Bultaco Saturno: José Manuel – Ontinyent (València)

Ciertamente, así, tal como indica Rafa, fue nuestra primera conversación a mediados del pasado año 2018.
Después de varios intentos fallidos, trabajo, pereza, e incluso, lo más importante, la incertidumbre de resultados óptimos que pudiera darle a mi Bultaco, el esplendor que tuvo y que tanto marcó mi infancia, siempre acompañando a mi padre y a toda mi familia, pues eso, allí estaba totalmente desmontada, esperando imagino, que la premonición llegase y así fue, por que tenia que ocurrir.
Empezaba a ser obsesión, no podía dejar incompleto el trabajo que empecé hace 15 años cuando desmonté La Bultaco, el mejor legado que mi padre podía dejarme, pues pensar en ella, es pensar en él, en mis recuerdos; siempre han estado ligados la una con el otro. Siempre la recordaré con parte de mi familia subidos en ella acercándonos al Pozo Claro a bañarnos, eran otros tiempos, se hacia la vista gorda ver 4 o 5 personas de una misma familia subidos en una moto, pues había muy pocos medios en la época y aquello, parecía, de lo más normal.
Tal y como, por lo visto, tenia que ocurrir, la casualidad e internet, hizo lo propio para que nuestros caminos se cruzasen y una tarde contactamos telefónicamente.
La primera impresión y dado su entusiasmo por su trabajo, Rafa, este genio que le das un trozo de hierro y te hace una moto, debería de pagar por lo que hace a diario, (ja, ja, ja,) pues no conozco a nadie, que disfrute tanto, tanto, tanto de dicha profesión. Aquella llamada telefónica, duró más de una hora. Intentaba explicarme detalles de mi Bultaco que ni yo, conocía. Era tanta la información sobre este tipo de trabajos, que no dude ni un momento, que la Bultaco de mi padre, volvería a la luz en sus manos, pero lo que no podía imaginar, que consiguiese entregármela tal y como salió en su día de fabrica, es ALUCINANTE lo que hace este tío, tengo la seguridad que asta Don Paco Bulto, aplaudiría su excelente trabajo.
Después de ver las fotos del trabajo de la Saturno de mi Padre, creo que sobran las palabras. No puedo estar más entusiasmado y feliz y, sobre todo, la tranquilidad de haberme quitado esta espinita que tanto me molestaba por dejar inacabado el trabajo que tantos buenos recuerdos me traen cada vez que la miro y pienso cuando mi padre me decía, “va, José Manuel, sube y condúcela tu hasta la carretera, después ya la llevo yo”.
Gracias Rafa, eres un genio.

Per veure la restauració de la Bultaco Saturno pots fer clic aquí.

Restauració Vespa 150 S: Gaby – Sant Celoni

Todo un profesional. Le encanta su trabajo y cuándo lo ha terminado te deja con una gran sonrisa. Muchas gracias Rafael, por cumplir mi sueño. Salu2 y Gasssssssss.

Per veure la restauració de la Honda CB 750 Seven Fifty pots fer clic aquí.

Restauració Honda CB 750 Seven Fifty “Felicia”: Patrick Rios – Barcelona

Lo que yo destacaría de la personalidad de Rafael y que entiendo puedan ser los pilares de su profesionalidad, son la equilibrada combinación de su entusiasmo innato y sus conocimientos técnicos, fruto, imagino, de una dilatada experiencia en el mundo del motor de dos ruedas sumada a un nivel de auto exigencia elevado, propio de un autodidacta perfeccionista y apasionado como él. Llama también la atención la facilidad que tiene para empatizar con los anhelos y expectativas del propietario de la motocicleta sin perder una sabia objetividad que facilita que encuentre soluciones adecuadas que resuelven muy satisfactoriamente las incidencias que van apareciendo en el proceso de la restauración.
Tiene además un trato exquisito con el cliente, informándole en todo momento de los avances y las cuestiones que van surgiendo, dando estudiadas y elaboradas opciones velando además y en todo momento, por los intereses económicos del propietario. ¡Es increíble!
La restauración de Felicia de la que he quedado más que satisfecho a todos los niveles, ha propiciado el conocer a este profesional que como tal no tiene competencia pero como que como persona, también es merecedor de todo mi respeto y admiración.
¡Gracias Rafael (y hablo también en nombre de “Felicia”…) por estar ahí y ser como eres.

Per veure la restauració de la Honda CB 750 Seven Fifty pots fer clic aquí.

Restauració Sanglas 400 E SOVíctor Dieguez – Seva / Barcelona

Hola a todos, no se como empezar a contaros, por que comenze a restaurar motos clasicas, la verdad es que nunca me lo había planteado.
Quizás cosas del destino, que quiso que conociera a Rafa ( Doctor Rafael Roig. )

La cuestión es que el primer encargo que le hice fue la preciosa Montesa Comando,con la cual hizo un trabajo espectacular, y al alcance de poquitas manos que se precien a ello.
Pero la dejo de revista.

Meses mas tarde, teníamos una relación ya mas de amistad que de cliente a profesional.
y un día recibo un wassap con información de una subasta de 7 motos Sanglas de la Guardia Civil de Mataro.
Y claro, lo que el tiene de magia en sus manos, lo tengo yo de tozudo y esas motos tenían que ser nuestras, dicho y echo a por ellas, y acabaron todas en nuestros garajes.

Una de ellas es la que presenta mas arriba y que decir…….
Que lo a vuelto a clavar.

Las Motos estaban paradas y criando oxido, posiblemente desde la entrada de los Mossos en Catalunya, tenían champiñones y cerezas Jaja.

y el resultado final de la restauración es acojo nante,
mecánicamente la moto tiene una finura que jamas lo hubiese pensado,pues estamos hablando de mecánicas de 1975.

Pues funciona de maravilla, finura de embrague, frenos,dirección, etcccc,
Todos los detalles que tenia la moto de fabrica, los tiene ahora, no le falta absolutamente nada que Sanglas montara en ese año a la moto, desde las pegatinas en amortiguadores,puños originales, estribos, etc. Todoooo.

IMPRESIONANTE.

Comentaros que este tío, no es de este planeta, y restaura, no cambia piezas, restaura como antaño y eso lo hace muy especial, a parte de la gran persona que es.

Rafa tienes que estar en Discovery, te lo dije con la Montesa y lo reitero con la Sanglas.

Animaros a resucitar hierros, por que disfrutareis la tiraaaa, y podréis conocer a este Monstruoo.

Si sois moteros ayudarme a compartir estas palabras, por que quedan poquitos como el.

Victor Dieguez.

Per veure la restauració de la Sanglas 400 E SO pots fer clic aquí.

Restauració Bultaco SaturnoPep Pons – Palma de Mallorca / Illes Balears

Bon dia Rafa No se como salian de fabrica , pero esta Saturno del año 1966, o sea despues de 50 años y una vez que a pasado por tus manos , la moto esta “impresionante” el sonido del motor es una “maravilla”, seguro que el Sr.Bulto estaria igualmente imprsionado por la terminacion de este trabajo. Desde luego estos “hierros” han vuelto a la vida Muy agradecido tanto por la restauracion, como por el proceso tecnico que he recibido durante este tiempo . Fue una suerte encontrate y darle vida a esta “Saturno” 200cc Siempre agradecido Pep Pons

Per veure la restauració de la Bultaco Saturno pots fer clic aquí.

Restauració Vespa 150S: Marta – La Palma de Cervelló / Barcelona
Vespa 150S RLM / Cos-rovellat

Imatge d’un tros del seient en procés de restauració i poema fet per la Marta en el transcurs de la restauració de la Vespa.

Per veure la restauració de la Vespa 150S pots fer clic aquí.

Restauració Derbi 2002: David Formatger – Ripoll / Girona

Sóc en David, el propietari de la Derbi. Vaig trobar la pàgina d’en Rafael al Facebook per casualitat just quan estava buscant algun mecànic que restaurés motos clàssiques. Recordo que li vaig enviar un correu i al cap de poc ja m’estava trucant il·lusionat en poder restaurar la meva Derbi. No ho vaig dubtar, al pocs dies li portava la moto al taller. Començava l’aventura!! Tot i que no he pogut implicar-me físicament en la restauració, en Rafael m’ha fet sentir implicat en el projecte prenent decisions constantment. Sincerament: he quedat molt i molt content!!! En Rafael és un crack!!! Pels seus coneixements en el món del motor, pel seu treball súper escrupolós,però sobretot per la seva sinceritat, amabilitat i senzillesa. Ara toca gaudir-la!!!! Com diu ell sempre…. GAS AL FERRO!

Per veure la restauració de la Derbi 2002 pots fer clic aquí.

 Restauració Montesa Comando 150: Victor Dieguez – Seva / Barcelona

Hola soy Víctor, el afortunado propietario de la Montesa Comando. Afortunado doblemente por la adquisición de la moto en sí, y por haber tenido la suerte de conocer gracias al azar, a Rafael. Todo pedazo de hierro lo convierte en vida, en vida en sus orígenes , tal y como algún día salió por primera vez a la carretera. Mi experiencia a sido muy grata, Rafael me inspiró mucha confianza desde el primer día,y mi acierto fue doble ,por haber confiado en el sin conocerlo de nada y por decirle siempre que me llamaba para algún comentario, Rafael como si fuera tuya. Cuida hasta el último detalle en la restauración, ama su trabajo y eso lo hace diferente al resto, no es un mecánico, es un cirujano especializado en clásicas. Es un extraterrestre. Y para muestra echar un vistazo a esa preciosa comando, entre otras que a resucitado. Rafa Monstruo eres un Crack ,tienes que estar en Discoveri.

Per veure la restauració de la Montesa Comando 150 pots fer clic aquí.

 Restauració Bultaco Mercurio 155 mod 9: Juan Miguel Sanchís – Vilamarxant / València

Hola a todos. Soy el afortunado propietario de esta preciosa Bultaco Mercurio 155. Hace unos meses, me puse en contacto con Rafael, porque tenía la intención de restaurar mi moto. Soy de Valencia, y el es de Girona, pero después de hablar un buen rato con el , supe que el tal Rafael, sería el que le iba a dar vida otra vez a mi moto. Yo no quería tener una moto antigua en casa. Yo quería tener mi moto. Esa con la que tantos recuerdos me venían a la mente. Una moto con mi historia, que ha formado parte de mi desde que era un chaval. Rafael, entendió perféctamente mis sentimientos hacia esa moto, y puso todo su empeño, ilusión, ganas y con sus conocimientos ha hecho en esta restauración , un trabajo excelente y dificil de superar. Sigue así, “Maquina”, y Gas al ferro..!!!

Per veure la restauració de la Bultaco Mercurio 155 pots fer clic aquí.

Restauració Bultaco Mercurio 155 mod 9: Miquel Ruiz – Maçanet de la Selva / Girona

Després d’haver-la fet córrer alguns quilometres ja podem fer la valoració completa. La BULTACO a quedat preciosa! s’engega i funciona gairebé com si fos nova. Durant tota la restauració hem pogut anar veient i fent un seguiment molt acurat de tot el proses , des del desmuntatge inicial passant per la compra d’alguns recanvis el pintat i el muntatge final. A més a més hem rebut moltíssima documentació de la moto , historia, manual i consells pel l’hora de fer-li el manteniment i pel moment de matricular-la. Sols algú amb molta passió per aquest món podia fer un treball així, no ho hauríem pensat mai que aquell tros de moto vella que tantes vegades l’havíem agut d’apartar d’un costat a un altre per la nosa que feia , acabaria decorant l’entrada de la masia i tornat a corre per les carreteres amb la lluentor de fa 30 anys. Són la suma de petits detalls que han donat un resultat excel•lent a la restauració, com per exemple: la restauració completa del conta quilometres, les eines amb la seva bossa original, les ratlles de la pintura fetes manuals , entre d’altres. Així doncs , ja ho sabeu, si teniu alguna moto antiga us animo a que li torneu a donar una segona vida, no us en penedireu . Gràcies per tot Rafel.

Per veure la restauració de la Bultaco Mercurio 155 pots fer clic aquí.

Restauració Peugeot BB VLA: Joan Llorens – Vidreres / Girona

Molt content, la restauració es nota que està feta amb professionalitat i ganes de fer les coses bé.

Per veure la restauració de la Peugeot BB VLA pots fer clic aquí.

Gràcies a tots/es per haver confiat en mi per restaurar les vostres motos clàssiques!

Una forta abraçada i… Gas al ferro!