Restaura la moto

Peugeot Movesa BB N VS

En Luis de Barcelona, em va trucar un dia per dir-me que tenia moltes ganes de restaurar la moto del seu avi. Ep!!!!! Històries que m’agraden,…. digues, digues…. Vam quedar un dia i, mentre teníem la moto al davant, m’explicava la història de la moto. Em va dir que no va poder conèixer al seu avi però que sentia que a la moto se li havia de donar una segona vida. Ja em coneixeu, no? … què creieu què li vaig dir? Bé!!!!!!! Si senyor, endavant amb ella, per descomptat. Ja em teniu a mi, la petita furgo i la moto al darrera cap al taller a restaurar la moto. En Luis, em va demanar si podia participar en el procés, i per descomptat, que sí! RestauralamotoRestauralamotoRestauralamoto M’encanten aquestes coses i que la gent participi a les restauracions de les seves motos, i més ell, que tot i no haver conegut al seu avi, s’hi sent fortament lligat. Doncs bé, aquí us deixo el seguiment de la restauració i espero que us agradi! També un petit vídeo del procés de restauració de la moto on queda constància de l’ajuda que vaig tenir en el muntatge de la Peugeot BB. Luis, de ben segur que el teu avi estaria ben orgullós del que has fet i m’atreveixo a dir que pensa … gaaaaaaaas al ferro! Restauració de la motocicleta Peugeot Movesa BB N VS, fabricada per Peugeot/Movesa, Motores y Vehiculos SA de Vitòria.
Publicitat Peugeot
Publicitat Peugeot
A la publicitat de l’època de PEUGEOT s’hi escrivia: ¡¡Estos ciclomotores no ruedan, se deslizan!! El model restaurat és de l’any 1972 i pertany a la sèrie:
 • UTILITARIA / BB.1-R
 • TURISME / BB.V-LA
 • SPORT / BB.N-VS
 • GRAN TURISME / BB.V-LM
Característiques tècniques: Es tracta d’una motocicleta de 2 temps de 49cc, mono cilíndrica de crom-dur de recorregut de 40x39mm, amb una relació de compressió de 7,4 a 1. Té un consum de 1,8 litres als 100 km i porta muntats frens de tambor de lleva autocentradora. La generació d’electricitat és mitjançant volant magnètic de 6V – 18W, de doble bobina, condensador de 0,18mf i platinos. Disposa d’un conjunt d’admissió-escapament que, a baixes voltes, sobrealimenta al motor i d’aquesta manera li dona més potencia. Tot ajudat amb una presa directa d’aire per evitar escalfaments i caigudes de potència. Incorpora un doble embragatge concèntric i variador de velocitats per masses guiades automàtiques PEUGEOT, que permet pujar amb facilitat pendents considerables, sense haver de recórrer als pedals.
Motor Peugeot BB
Motor Peugeot BB
Aquesta moto es podia comprar a Catalunya a principis dels anys ’70 per 10.250 ptes. (61,60 €) als següents concessionaris (noms tal qual estaven escrits als anys ’70):
 • Barcelona: J. Vidal – Casanova, 178
 • Sabadell: C. Buron – Ej. Español, 13
 • Tarrasa: Vilaplana – Carretera Moncada, 39
 • Vich: Rovira Hnos. – J. Antonio, 42
 • Villafranca: Cortiada – Carretera Igualada, 13
 • Gerona: N. Gili – Bta. De la Salle, 36Lerida: Jose Sol – R. De Aragón, 5
 • B. Borjas: T. Olivart – San Gregorio, 6
 • Tarragona: J. M. Busquets – Prat de Riba, 31
 • Tortosa: Semauto – Berenguer IV, 17
Us deixo el reportatge de la restauració: Si t’ha agradat la restauració de la Peugeot Movesa BB V NS, t’agrairé que deixis un comentari. I com diria aquell que conduïa … Gas al ferro!

6 comments

 • Pablo Vara García says:

  Buenas, tengo una igual, pero no encuentro el número de chasis.
  ¿Podrías decirme dónde lo tiene?
  Muchas gracias.

  • Buenas tardes Pablo. EL numero debes buscarlo en el lado izquierdo del basculante, justo delante/encima de donde hay la tuerca de apretar el eje de rueda.
   Un saludo

 • Robert Delgado Estrada says:

  Hola! Tinc la mateixa peugeot pero crec que amb una diferència, la meva és de 3 velocitats. Era del meu pare i estic decidint començar la restauració, ho faria jo mateix, no tinc mass experiència amb la restauració però tot es ficar-li ganes. M’agradaria tenir contacte amb tu si és possible.
  Moltes gràcies i salut!

 • Kagerhuber Stefan says:

  Hallo ich habe das gleiche Modell, hat irgend jemand Unterlagen (Papiere) zu diesen Modell. Ist es ein 25 km/h oder 50 km/h Modell? Wo bekommt man Teile dafür? Hat jemand noch den Deckel für die Sitzbank hinten?

  Danke schon mal für die Antworten

  Gruß Stefan

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *