El taller de restauració de motos

Saps com ha de ser el teu taller de restauració de motos?Taller de restauració de motos

Restaura la moto! Ja t’ho vaig dir fa dies, però per poder treballar , s’ha de tenir un bon espai adequat com a taller i amb les eines adequades. Si no tens possibilitats d’algun espai que puguis adequar, sempre pots buscar un petit local o espai per poder llogar, a bon preu, per tu mateix o compartit.

A continuació et comento en 14 elements essencials, com ha de ser l’equipament de l’espai que has de tenir o disposar per tal de poder restaurar una moto en condicions.

Taller de restauració de motos

Taller de restauració de motos

 1. Bancada elevadora. És completament indispensable per poder treballar en condicions sobre la moto. Amb tot, en una restauració, no es indispensable que sigui elevador. Podem fer qualsevol restauració amb una plataforma que estigui a una altura per sobre del genoll com a mínim. Ha de suportar entre els 200 i 500kg. És important que en les seves cantonades hi hagin ancoratges per a les corretges i al davant una pinça per fixar-hi la roda del davant i que la moto tingui estabilitat.
 2. Frontal de treball. Han d’estar penjades les eines que s’utilitzen mes freqüentment i a l’abast de la ma. La taula de treball i el seu frontal, s’ha de tenir ben organitzat i ordenat en tot moment. Quantes eines creus que s’hi ha de tenir? Les que consideris necessàries i com més millor. Es molt desagradable quan necessitis una determinada eina, no tenir-la o el que es pitjor, no saber on es!.
 3. Calefacció. Moltes vegades et trobaràs en hores intempestives, de nit i al hivern restaurant la moto. En aquestes ocasions es important que t’hi trobis bé i a una temperatura agradable. Un peti calefactor o estufa anirà de les mil meravelles.
 4. Posar tanta llum com sigui possible mai et sobrarà. A les hores intempestives que et trobaràs restaurant una moto, has de poder veure-hi be. La llum tant ha de ser l’ambiental com tenir aplics o petits portàtils de mà o imantats per fixar-los al xassís. Una recomanació es posar la il·luminació amb temperatura de color d’entre 3.500ºK a 4.500ºK.
 5. Tant sigui per que es estiu, la coberta del garatge o les parets son fines, et faran passar calor. Disposar de ventilació serà tot un luxe. També has de pensar en com treure els gasos de les proves de motor, i els ventiladors t’ajudaran molt.
 6. Sí o sí, un extintor es obligatori a l’entrada del talles. Si es gran, situa’ls ben estratègicament com et sigui possible.
 7. Rentadora de peces. Es un luxe extraordinari, poder disposar d’una maquina de rentar peces. Aquestes màquines, et permetran tenir sempre el líquid netejador ben net i la brutícia separada al seu fons. Recorda utilitzar guants i olleres protectores amb dissolvents.
 8. Ja siguin de làtex o especials de mecànica, seran els teus millors amics. Els guants quirúrgics, van que volen per treballar amb peces plenes de greix o extremadament brutes!.
 9. Banc de treball. Sempre es necessari disposar d’una zona de treball on desmuntar i muntar els motors a restaurar. La taula de treball, ha d’estar a l’alçada de la cintura, per treballar de forma confortable.
 10. Cargol de banc. L’eina passiva per excel·lència. Ha d’estar ben fixat al taulell de treball. Ha d’esser segur i preparat amb mordasses de ferro, alumini i plàstic per a materials tous. Posant el teu braç en “L” t’indicarà l’alçada on posar-lo.
 11. Cubell de la brossa. Millor si es metàl·lic o de plàstic dur i resistent a productes químics com: greixos, benzina,…
 12. Aparell de radio. Les hores passen que dona gust mentre restaures la moto. Una radio t’anirà avisant de les hores i et farà companyia.
 13. Si es a l’estiu, un refresc sempre ve de gust per estar ben hidratat. No ha de ser gaire gran, el suficient per la cervesa o qualsevol ampolla d’aigua.
 14. La moto. Quina moto t’agrada? Quina moto estàs disposat a restaurar? Quina moto es la teva il·lusió? Evidentment, una vegada estiguis ben equipat, sols et queda posar-te mans a l’obra i en acabar-la anar a fer el cafè del diumenge.

Gas al ferro!

Digue’m, com es el teu taller?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *